Plate Protector

Home Plate Protector

Diefstal vertragende bevestiging

Hét wapen tegen verlies of diefstal kentekenplaten

De overheid heeft de strijd aangebonden tegen fraude met o.a. kentekens. In tegenstelling tot vroeger is het verkrijgen van deze nieuwe nummerplaten met unieke code aan strenge regels gebonden. Voor de goedwillende automobilist is dat een welkome maatregel tegen misbruik van ‘zijn’ of ‘haar’ kenteken, maar dat maakt de kentekenplaten ook extra interessant voor mensen met minder goede bedoelingen. APK Autotechniek monteert om die reden de ‘Plate Protector’.

Onderzoek wijst uit dat in Nederland ongeveer 50.000(!) auto’s rondrijden met een valse of gekopieerde kentekenplaat. Men verwacht niet dat door de genomen maatregelen vanuit de overheid de fraudeurs plotseling brave burgers zullen worden. Zij zullen eerder proberen de gecodeerde kentekenplaten op slinkse wijze te bemachtigen. En daarmee wordt de auto van u een potentiele prooi voor ‘kwaadwillende’, met kosten en veel rompslomp tot gevolg.

Met speciale schroeven, die alleen met gecertificeerd gereedschap kunnen worden bevestigd, worden uw kentekenplaten vastgezet. De RVS schroeven zijn voorzien van een speciale coating die roestvorming op de schroef en het plaatwerk tegengaat.

Wij monteren de diefstal vertragende bevestiging voor een bedrag van €12,50.

Werkwijze

De gemonteerde kentekenplaat wordt voorzien van 2 schroeven die met een speciaal bit gemonteerd worden. De kleur van de schroeven is geel, zwart of blauw.

Wat gebeurt er precies?
In veel gevallen zit de kentekenplaat slechts geklikt in de plastic kentekenplaathouder. In deze gevallen worden nieuwe zelfborende schroeven door het kenteken en de kentekenplaathouder in het plaatwerk van de auto geboord. Hierdoor ontstaan er 2 kleine gaatjes in het plaatwerk waardoor het kenteken vast aan de auto wordt gemonteerd. In gevallen waarbij de kentekenplaat vastgeschroefd zit met metrische schroeven, plaatsen wij nieuwe metrische schroeven in de juiste kleur en met een kop die in de speciale bithouder past.

Voor het bovenstaande beschikken wij over diverse soorten schroeven:
a. Zelfborende schroeven met een veilige schroefkop in kleur, voorzien van een coating tegen roestvorming.
b. Parkers met een veilige schroefkop in kleur, voorzien van een coating tegen roestvorming.
c. Metrische schroeven met een veilige schroefkop in kleur, ter vervanging van eventuele eerder gemonteerde schroeven.